Elmúlt már 18 éves?

Az oldalra való belépéssel elfogadja, hogy az oldal sütiket használ.
A Fehérvári Birtok Kft. elkötelezett híve a kulturált alkoholfogyasztásnak. Termékeinket kizárólag 18 éven felülieknek ajánljuk.

Nagy-Somlói borvidék

A Nagy-Somlói Borvidék

“...SZÁMUNKRA A SOMLÓ MINDIG IS A BÁZIST, AZ ERKÖLCSI ALAPOT JELENTETTE.”

A Nagy-Somlói borvidék olyan, akár egy míves kis ékszerdoboz a hazai borkultúra asztalán. Látszatra is gyönyörű, gondosan megmunkált, mégis beltartalmában, részleteiben rejlik igazi szépsége és különlegessége.

Az itt készített borok ízvilága egyedülálló. Ez a talpalatnyi táj Magyarország legkisebb történelmi borvidéke, mely félúton terül el a Balaton és Sopron között. Olyan, akár egy kapocs: egyszerre a benne élő emberek és a környező területek esszenciája.

A somlói talaj sokrétűsége, melyet bazalttufa, pannon homok, törmelékes lösz és barna erdőtalaj izgalmas egyvelege alkot, az itt termett borok komplexitásában is visszaköszön. A somlói borok még sokadik alkalommal is tudnak újat nyújtani magukból.

Itt számos kis borászat közös szívügyeként, együttműködve óvja, műveli, fejleszti a területet. E talajon a régmúlt korok tradíciói találkoznak a borászat új generációjának innovatív szemléletével. A külföldi tapasztalat pedig a hazai szakértelemmel kezet fogva adja tovább a kapcsolatok fontosságát jól megkülönböztethető, exkluzív borokon keresztül.

A Fehérvári Borbirtok termékei

Ismerje meg a Fehérvári Borbirtok különleges ízvilágú borait.